EHBO-toolkit

Theorie
Eigen ervaring
Praktisch

Zomaar uit het niets was daar dat moment waarop je je ineens besefte: 'Help...mijn vader of moeder wordt oud!' 


Er schieten honderden gedachten door je hoofd. Je stond er jarenlang niet bij stil dat je vader en/ of moeder ouder werden. Tot je opeens zag dat hij en/ of zij toch echt wel achteruit gaat. 


Je vraagt je misschien wel af:

- Hoe ga ik om met de hele situatie?

- Is het nu gewoon ouderdom of is er meer aan de hand?

- Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning?

- Wat moeten we allemaal regelen?

- Hoe zorg ik ervoor dat mijn vader en/ of moeder op een prettige manier oud kan worden?


Herkenbaar. Op het moment dat mijn opa ouder werd en hij een aantal keer een delier kreeg zat ik ook met allerlei vragen. Na 87 jaar zonder medicijnen moest hij ineens medicijnen gaan slikken. Hoe ging dat in zijn werk? Opeens wat daar thuiszorg, wat moesten we daarvoor regelen? Niet te vergeten al die andere zorgverleners die opeens in het leven van mijn opa verschenen. Stuk voor stuk mensen die iets van hem moesten of die ons wilde helpen, maar waarvan we in het begin niet wisten wie ze waren en waarvoor we ze konden inschakelen.


Op het moment dat je vader en of moeder ouder worden kan er een hoop veranderen. Je wordt geconfronteerd met situaties waarvan je niet weet wat je ermee aan moet. Je hebt geen idee waar je terecht kunt voor hulp. Om je op weg te helpen in jouw zoektocht naar passende hulp en ondersteuning heb ik iets bedacht.

27 euro

Je kent de EHBO van eerste hulp bij ongelukken, maar in dit geval is het eerste hulp bij ouder worden ouders. 


In de toolkit zit:

  • Een magazine genaamd 'Ouder worden', met informatie over de ouderdom als fase in het leven en welke veranderingen daarmee gepaard gaan. 
  • Een checklist om te checken hoe  jouw relatie met jouw ouder is op dit moment. Door de vragen te beantwoorden kun jij in één oogopslag zien of het mogelijk is om meer verbinding, liefde, plezier en harmonie te ervaren. Je vind de checklist achterin het magazine over ouder worden.
  • Een overzicht  van professionals waar je terecht kunt met vragen. 
  • Dé gids die jou helderheid gaat geven in hoe je als familie het gesprek aan kunt gaan over ouder worden. Boordevol mogelijke gespreksonderwerpen, vragen en tips.
  • Veel praktische tips, uit eigen ervaring, waar je zelf mee aan de slag kunt