Projecten en werkervaring

hofjehetgenietschap

Hofje het genietschap

In 2014 onderzocht ik tijdens mijn stage wat de levensbehoeften zijn van 45+ers met een migratieachtergrond. Mensen willen wat voor elkaar betekenen, samen genieten en samen doen. Het idee voor multicultureel seniorenhofje het Genietschap was geboren.


Als initiatiefnemer en kartrekker heb ik het bewonersproces mogen begeleiden. Dit hield in:

  • Bijeenkomsten organiseren voor bewoners. Om wensen en behoeften op te halen, maar ook om bewoners met elkaar in contact te brengen
  • Spin in het web: contactpersoon voor de woningbouwcorporatie en de gemeente. Ervoor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op (blijven) staan en dat de groep bewoners niet vergeten werd.


Begin 2022 zijn de woningen opgeleverd. Aan de Waagmeesterhof in Weert staan nu 11 duurzame woningen met een gemeenschappelijke ruimte en tuin. Gerealiseerd in de sociale huursector in samenwerking met Wonen Limburg en de gemeente Weert. 

Het is de passie voor ouderen en ouder worden!

Zingeving

Consulent KBO Limburg

Sinds juli 2023 ben ik naast zzp'er ook in loondienst bij KBO Limburg. Ik ben hier werkzaam als consulent. Ik ondersteun de lokale afdelingen en houd me bezig met diverse projecten. Denk aan thema's als eenzaamheid, (positieve) gezondheid, dementie en armoede.