Zorgen voor je ouders

Help...mijn ouders worden oud!

Coaching voor kinderen die te maken krijgen met ouder wordende ouders

Je wilt dat je ouders op een prettige manier oud kunnen worden. Dat ze nog kunnen genieten van hun laatste jaren. Kunnen 'leven met een glimlach'! Zo zie je de toekomst voor je. Die van jezelf en die van je naasten. Maar hoe creëer je zo’n stralende toekomst? Je wilt het zo graag goed doen, als familie. Maar de druk en de angst om verkeerde keuzes te maken kunnen soms overheersen. Als expert in ouderenzorg en leefplezier help ik jou om het geluk weer terug te vinden. Zodat je eindelijk weer samen met je familie het leven kunt vieren.

Eerste Hulp Bij Ouder wordende ouders

Eerste hulp bij ouder wordende ouders, wie wil dat nu niet?! 

In de EHBO-koffer vindt je:

 • Een factsheet met professionals waar je mee te maken krijgt of kunt krijgen als tijdens de zorg voor je ouders
 • Een overzicht met de 3 stelselwetten waar vanuit zorg en ondersteuning gefinancierd kan worden in de ouderenzorg
 • De gids "Samen vooruit kijken" boordevol gespreksonderwerpen en tips om het gesprek aan te gaan over wensen en behoeften m.b.t. verschillende thema's. Denk aan wonen, zorg, welzijn. Incl. tips hoe om te gaan met weerstand.
50%
Nog even dit...
Download nu gratis
EHBO

Of werk op een andere manier met mij samen

Magazine

Het magazine over de ouderdom als fase in het leven. Incl. een hoofdstuk over Dementie en tips hoe om te gaan met iemand die Dementie heeft.

Online training

Een training bestaande uit een aantal modules met thema's zoals goed voor jezelf zorgen, emoties, omdenken en het creëren van geluksmomenten. 


Coach: een gepassioneerd en toegewijd persoon die verborgen potentieel zichtbaar maakt door te ontwikkelen, te stimuleren en te geloven

Leven met een glimlach

Hai, ik ben Chantal

En toen was ik opeens mantelzorger van mijn opa. Ik was er voor hem en zorgde met liefde en plezier voor hem. Ik wilde graag dat opa oud kon worden op een manier zoals hij dat graag wilde. Gelukkig had ik een achtergrond in de ouderenzorg waardoor ik ook de juiste hulp en ondersteuning voor hem kon regelen. Maar door mijn werk in de ouderenzorg zag ik ook dat dit niet iedereen gegund is. Het was niet altijd makkelijk, dat zorgen voor mijn opa. Langzaamaan veranderde ik meer in een zorgverlener en vergat ik mezelf regelmatig. Toen ik mezelf beter leerde kennen en aan de slag ging met o.a. mijn overtuigingen, mijn gevoel en een levensstijl die paste bij mij, veranderde de hele situatie.


Het zorgen voor opa werd weer leuk. We hebben genoten van onze tijd samen en ik heb herinneringen gemaakt voor het leven. En dat gun ik jou en jouw naaste ook!

Daarom deel ik graag mijn kennis en persoonlijke ervaringen.

Ervaringsdeskundige

Baanbrekend

Bloei


Zomaar wat weetjes:

 • Meer dan 20% van de Nederlanders is 65 jaar of ouder en dit percentage wordt alleen maar groter
 • 1/3 van de Nederlanders verleend zorg aan een ander en dan gaat het vooral om vrouwen
 • Mensen wonen langer zelfstandig thuis
 • Het aantal professionele krachten neemt af
 • Als je zorgt voor je kind, partner of ouders en je doet dit onbetaald een aantal uren in de week, dan ben jij mantelzorger


"Het is niet meer de vraag of, maar wanneer je mantelzorger wordt"Zorgen voor een ander, vaak doe je dat vanuit liefde maar betekent het ook veel voor je privé situatie. Dat heb ik zelf ook aan den lijve ondervonden. Het kwam erbij, waardoor ik minder tijd besteedde aan  sociale contacten, werk, hobby's, e.d. Ik kwam op een gegeven moment op een punt dat mijn hele leven eigenlijk in het teken stond van zorgen maken om en zorgen voor opa. Mijn eigen leven stond eigenlijk in een soort van pauze stand.


Maar het kan dus ook anders!


Ook dat heb ik zelf mogen ervaren. Het was een zoektocht, want praktische hulp was overal te krijgen. Maar op emotioneel gebied was de hulp beperkt. Ik kwam uiteindelijk in aanraking met Human Design. Een systeem dat inzicht geeft in wie jij bent. Je patronen, je talenten, je valkuilen, hoe je energie werkt en welke leefstijl bij jou past. Er ging een wereld voor me open. Ik ontdekte wie ik was en ging er naar handelen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ik me sterker, krachtiger en zelfverzekerder ging voelen. Ik wist hiermee een sterke basis te creëren waar ik altijd op terug kon vallen. Dit gaf vertrouwen. Uiteindelijk werd ik weer de kleindochter voor opa die ik altijd al was. Ik deelde de zorg, zorgde goed voor mezelf en ik ontdekte dat ik zelfs meer aan kon. Opa is oud kunnen worden op een manier zoals hij graag wilde. We hebben mooie momenten samen beleefd en ik koester nog dagelijks al deze mooie herinneringen. En niet geheel onbelangrijk: ik ben enorm dankbaar voor mijn periode als mantelzorger!


Mantelzorgondersteuning is er in alle soorten en maten, maar bestaat vooral uit praktische ondersteuning en kant en klare adviezen die voor iedereen zouden kunnen gelden. Ik vind het daarentegen veel waardevoller om te komen tot fundamentele veranderingen. Dat je jezelf leert kennen. Dat je jouw patronen leert ontrafelen waardoor je signalen sneller oppakt en dus ook sneller kunt handelen. Door goed voor jezelf te zorgen op een manier die bij jou past en keuzes de maken op een manier die voor jou werkt ben je in staat om overeind te blijven. Daar ben ik van overtuigd! Daarom bied ik mantelzorgondersteuning maar dan anders. Ik werk op basis van Human Design en combineer dit met mijn eigen kennis en ervaringen op het gebied van ouderen, mantelzorg en leefplezier.


Ik gun ook jou dat 'leven met een glimlach!'


Samenwerken?

Magazine

€17,-


Het magazine "Ouderdom als fase in het leven" geeft je meer inzicht in:


 • De ouderdomsfase + wat dit betekent/ wat je er van merkt in het dagelijkse leven
 • Wat Dementie is
 • Tips: omgaan met Dementie
 • Waar kun je terecht voor praktische ondersteuning
 • Incl. een stappenplan wat te doen bij een vermoeden op Dementie

Online training

Een training bestaande uit een aantal modules met thema's zoals goed voor jezelf zorgen, emoties, omdenken en het creëren van geluksmomenten.

Waarom Leven met een glimlach?

 • Een enorme passie voor ouderen
 • Zelf mantelzorger geweest en veel met mantelzorgers te maken gehad
 • Ik kijk anders naar ouderen en ouder worden en de uitdagingen die dit met zich meebrengt
 • Ik pas Human Design toe waardoor je veel meer advies op maat krijgt en fundamentele veranderingen door kunt voeren voor nu (in je rol als mantelzorger), maar ook voor de rest van je leven!
 • Ik hou van praktisch en simpel

Wat anderen zeggen:

Yvonne

"Mede dankzij Chantal kan ik nu veel beter om gaan met mijn vader met dementie en ervaar ik meer rust en minder boosheid. Ik durf mezelf weer op nummer 1 te zetten".

Stefanie

"Doordat Chantal zelf ook mantelzorger is (geweest) weet ze waar ze het over heeft. Ze is empathisch, rustig en sociaal"

Liever een los 1-op-1 adviesgesprek?

Ook dat is mogelijk. Dit gesprek kan telefonisch plaatsvinden of middels videobellen. Liever een gesprek bij jou thuis? Informeer naar de mogelijkheden. Een gesprek incl. voorbereiding kost €50,- (gesprek zelf duurt 30 tot 60 minuten).


Stuur een email door hieronder op de groene knop te drukken. Vervolgens neem ik contact op en maken we een afspraak. Als de vraag vooraf helder is kan deze al gedeeld worden, zodat ik me hierop voor kan bereiden.