Over Chantal
Out-of-the-box-denker
Doorzetter
Verbinder
Empathisch
Chantal

Wie is Chantal?

Alles wat ik doe, doe ik vanuit intuïtie. Ik vind het mooi om écht verbinding te maken en vanuit deze verbinding jou weten te inspireren en motiveren om een verandering te weeg te brengen.

Ik durf af te wijken van de gebaande paden en graag alles behalve doorsnee. Ik wist al vrij snel dat ik ondernemer wilde worden. Ik vind namelijk dat bepaalde dingen echt anders moeten.

  

Oudere

Ergens tijdens mijn 1e bijbaantje in een verpleeghuis is mijn passie voor ouderen ontstaan. Door de vele stages die volgde tijdens mijn studie Toegepaste Gerontologie (opleiding die in het teken staat van 50-plussers) werd deze passie alle maar meer aangewakkerd. Ik zag veel goede dingen, maar ook dingen die toch echt wel beter moeten. Tegen de norm in iets bouwen waardoor ouderen onderdeel zijn en blijven van onze samenleving, daar wil ik me met hart & ziel voor inzetten. Wat ook zijn verdienen een 'Leven met een glimlach!'

  

Levenmeteenglimlach

Fotograferen

Sinds de coronaperiode ben ik begonnen met fotograferen. Ik vond en vind het eigenlijk nog steeds leuk om lekker de natuur in te trekken met mijn fototoestel op zoek naar mooie bloemen, dieren en landschappen.

Reizen en dagjes weg

Ik hou enorm van reizen. De foto hiernaast is gemaakt tijdens een rondreis door Zuid-Afrika. Ik vind het leuk om nieuwe plekjes te ontdekken en nieuwe culturen te leren kennen. Naast reizen vind ik het ook leuk om dagjes weg te gaan. Gewoon met vrienden of familie even er lekker tussenuit en genieten.

Muziek

Naast reizen kan ik ook enorm genieten van een mooi concert. Zo ben ik al eens naar een concert van Beyoncé geweest en van Stromae. Net als van Guus Meeuwis, Rowwen Hèze en Marco Borsato. Ik luister ook regelmatig muziek. Muziek maakt vrolijk, geeft kracht en biedt troost.

Creatief met bloemen

Een van mijn hobby's is bloemschikken. Ik hou van vrolijke kleuren en vind het leuk om regelmatig weer iets nieuws te proberen. De foto hiernaast is van een bloemstukje dat ik zelf gemaakt heb.

Koken

Tijdens de lockdown heb ik mijn passie voor koken en bakken (her)ontdekt. Een cake of appeltaart bakte ik wel vaker, maar nu ging ik elke dag koken. In het begin van de lockdown ging ik op culinaire wereldreis en heb ik vele nieuwe recepten mogen ontdekken. Inmiddels ben ik niet meer op culinaire wereldreis, maar probeer ik wel regelmatig weer wat nieuwe recepten uit. Ik kook ook graag voor familie. Ik kan er enorm van genieten als iedereen aan tafel zit te praten, te lachen en te genieten.

Eigen kleding maken

Sinds kort heb ik er een nieuwe hobby bij. Mijn eigen kleding maken. Ik dacht altijd dat dit oudbollig was en totaal niet hip. Maar niets blijkt minder waar! Ik vind het echt enorm leuk om van een lap stof helemaal mijn eigen kleding stuk te maken. Ik kan mijn eigen patroon en stof kiezen waardoor het helemaal mij wordt en ... het zijn stuk voor stuk unieke exemplaren waar niemand anders in loopt! :)

Leven met een glimlach

Leven met een glimlach

In het begin alleen een persoonlijk streven voor mij en opa. Nu nog steeds een persoonlijk streven, maar ook de naam van mijn bedrijf. Ik wil graag mijn kennis en ervaringen in gaan zetten om ervoor te zorgen dat onze kijk op ouderen en ouder worden positiever wordt, zodat meer ouderen ouder worden met een lach en de kloof tussen de ouderen en de samenleving verkleint wordt...