Het leven is mooi als je lacht, als je danst en geniet van elk moment. 

Het leven is mooi wanneer je het gevoel hebt dat je 

er niet alleen voor staat en je er mag zijn. 


Het leven is mooi als je kunt leven met een glimlach!


Ik ben dus Chantal

Ik vind het mooi om écht verbinding te maken en vanuit deze verbinding jou weten te inspireren en motiveren om een verandering te weeg te brengen. 

Ik durf af te wijken van de gebaande paden en volg mijn eigen weg. Ik wist al vrij snel dat ik ondernemer wilde worden. Ik wil impact maken, een bijdrage leveren. Ik wil dat iedereen gezond, maar vooral gelukkig ouder kan worden.

  

Mijn liefde en passie voor ouderen is denk ik ontstaan toen ik als klein meisje al regelmatig te vinden was bij mijn opa en oma. Van jongs af aan hadden we al een sterke band. Toen ik een jaar of 3, 4 was ging ik al regelmatig met mijn oma of moeder mee naar haar (groot)moeder die op dat moment in een verpleeghuis woonde. Ik weet niet beter dan dat je als (klein)kind omkijkt naar je (groot)ouders. Dat je samen leuke dingen doet en er voor hen bent op het moment dat het nodig is. Naast dat ik dat vanuit thuis meekreeg, was dat ook wat ik in de straat waar ik woonde zag bij de diverse Marokkaanse en Turkse gezinnen.


Dus op het moment dat ik mijn eerste bijbaantje kreeg in het verpleeghuis schrok ik wel even. Ik zag veel eenzaamheid en ontdekte dat een goede band met je (groot)ouders en dat je hen tot op late leeftijd betrekt in je leven niet altijd vanzelfsprekend is. Ik ontdekte dat veel mensen op zien tegen het ouder worden.


Blue zones

Gezondheid. Een woord dat al lange tijd mijn interesse heeft en waar ik al veel over gelezen heb. Tijdens het lezen kwam ik in contact met de Blue Zones. 5 gebieden op de wereld waar opvallend veel honderdjarigen in goede gezondheid wonen. Genoeg reden voor Dan Buettner om er nader onderzoek naar te doen. 


Hij ontdekte 9 lessen die ervoor zorgen dat mensen gezond en gelukkig oud kunnen worden:
 1. Natuurlijk bewegen
 2. Het hebben van een doel (zingeving - waarvoor kom jij je bed uit?)
 3. Terugschakel bij stress
 4. 80% regel m.b.t. voeding (eten tot je voor 80% vol zit)
 5. Focus op plantaardige voeding
 6. Af en toe een glaasje wijn
 7. Je omringen met gelijkgestemden
 8. Behoren tot een gemeenschap
 9. Familie op de 1e plaats


Waarbij de basis voor en gezond en gelukkig leven is: erbij horen. Je omringen met gelijkgestemden, behoren tot een gemeenschap en familie op de 1e plaats.


En vanaf dat moment wist ik, ik wil er voor gaan zorgen dat ouder worden weer leuk wordt. En daarvoor is het belangrijk dat ouderen weer het gevoel hebben dat ze erbij horen. In onze samenleving, binnen hun familie en binnen organisaties waar ze wonen of klant zijn.

Chantal

Ambitieus - Doorzetter - Behulpzaam - Rustig - Luisterend oor


En wist je verder dat ik...

 • Een echt familiemens ben?
 • Het liefst de hele dag buiten ben om te tuinieren, te wandelen, te fietsen of om gewoon even te genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft?
 • Graag doe koken en bakken en verder graag creatief bezig ben met o.a. fotograferen & bloemschikken?
 • Hou van reizen en nieuwe plekken ontdekken?
Oudere

Een vrouw met een missie

Er komt een dag dat de kracht die in ouderen schuil gaat weer gezien wordt en dat ouderen weer echt gekoesterd worden om wie ze écht zijn.


Er komt een dag dat oud worden weer leuk wordt en ouderen tot op hoge leeftijd mee kunnen blijven doen in de samenleving.


Er komt een dag dat iedereen graag oud wil zijn, omdat je weet dat er familie is die je steunt. Er professionals op je wachten die zich met hart & ziel in willen zetten om jou op een fijne manier oud te kunnen laten worden. En het verpleeghuis een fantastische plek is om te wonen en te genieten van de oude dag.

  

Ik geloof dat dit mogelijk is wanneer we anders gaan kijken naar ouderen en ouder worden. Anders denken = anders doen. Daarom is het mijn missie om (klein) kinderen van & professionals in de ouderenzorg te inspireren, te motiveren en te begeleiden in het proces van anders denken en anders doen. Dit zal er voor zorgen dat professionals meer werkplezier gaan ervaren, (klein)kinderen meer plezier en voldoening en daardoor zal ook de oudere zelf met meer plezier oud kunnen worden.

Leven met een glimlach

Leven met een glimlach

In het begin alleen een persoonlijk streven voor mij en mijn familie. Nu nog steeds een persoonlijk streven, maar ik gun het alle opa's en oma's in Nederland en hun naasten + de professionals in de ouderenzorg. Vandaar dat het nu ook de naam is van mijn bedrijf.  Wil jij ook zelf in beweging komen en de regie in eigen handen nemen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang informatie over interessante onderwerpen, tips en nog veel meer om jouw kwaliteit van leven en dat van de mensen om te heen te verbeteren.