LMEG

Voor professionals die 
werken met en voor ouderen en/ of mantelzorgers van ouderen

De grote passie van Chantal: ouderen. 

De afgelopen jaren is Chantal volop in het systeem de ouderenzorg gedoken. Als student, als professional in de thuiszorg en diverse verpleeghuizen in binnen- en buitenland, als mantelzorger van haar opa met dementie en nu als ondernemer. 


Ze heeft gezien wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan. Ge├»nspireerd door de Blue Zones, 5 gebieden op de wereld waar opvallend veel honderdjarigen in goede gezondheid wonen, wil Chantal dat ook de mensen in Nederland gezond, maar vooral gelukkig ouder kunnen worden. 


Want in Nederland...

Wil iedereen wel graag oud worden, maar wil niemand oud zijn!

Als vijftiger lijk je al afgeschreven op de arbeidsmarkt. Iemand met grijze haren is oud. En op het moment we ouder worden en te maken krijgen met achteruitgang en/ of ziekte ligt de focus vooral daarop. Allemaal voorbeelden van ageism: leeftijdsdiscriminatie, stereotype denken en vooroordelen.

 

We zien vergrijzing als probleem, als iets negatiefs. Ouderen worden toch nog vaak afgeschilderd als zielig en zwak. Hun beste tijd lijkt voorbij en ze tellen niet meer mee. Ouder worden lijkt haast uitsluitend een verhaal van verlies en aftakeling, van incompetentie en afhankelijkheid. Dit beeld zit inmiddels zo diep, dat we het allemaal een beetje zijn gaan geloven (en naar zijn gaan handelen).


Het wordt tijd dat ouder worden weer leuk wordt!


Chantal gelooft dat wanneer mantelzorgers en professionals leren om anders te gaan kijken naar ouderen en ouder worden ze andere keuzes zullen maken. Keuzes die er voor gaan zorgen dat ouderen weer met plezier oud kunnen worden. Maar ook keuzes die er voor zorgen dat professionals meer werkplezier gaan ervaren en mantelzorgers weer laten genieten van de tijd samen met hun dierbare. Oftewel keuzes die er voor zorgen dat iedereen weer kan 'leven met een glimlach'.


Chantal heeft ontdekt dat je maar 3 stappen verwijderd bent van dat 'leven met een glimlach'. Ze vertelt er graag meer over tijdens haar keynote presentatie.


Dus, organiseer jij binnenkort een event voor jouw medewerkers, collega's of mantelzorgers en ben je op zoek naar een inspirerende spreker?


Hieronder kun je een vrijblijvende aanvraag doen als je meer wil weten over wat Chantal voor je kan betekenen.

Keynote spreker

Chantal is spreker op het gebied van ouderenzorg, leefplezier en omdenken. Haar verhaal is soms confronterend, maar altijd met een vleugje humor. Het is een keynote vol persoonlijke anekdotes,  simpele en laagdrempelige oplossingen & krachtige visuals.