Het leven is mooi als je lacht. Als je danst en geniet. Wanneer je je vrij voelt en lekker jezelf kunt zijn. Als je kunt doen waar je blij van word en daardoor de tijd soms gewoon eventjes vergeet. Wanneer je bij tegenslagen meebeweegt en telkens weer terug veert naar het midden, fier overeind. Je kunt zien dat plezier in alles zit en je de kracht van verbinding ervaart.


Het leven is mooi als je kunt leven met een glimlach!

Chantal

Hai!

Ik, Chantal, stelde me ergens in 2018/2019 een doel: Leven met een glimlach.


Ik hoor je bijna denken, maar wat betekent dat?


Ik ga het je proberen uit te leggen. Het lijkt wel alsof we ergens onderweg, terwijl we zijn gaan leven op de automatische piloot, de verbinding met onszelf en onze naasten kwijt geraakt zijn. Dat de focus is komen te liggen op overleven i.p.v. leven, want leven komt wel als we met pensioen zijn. We zijn bang geworden te falen. Bang geworden dat we er niet bij horen omdat we iets niet kunnen, geen mooie auto voor de deur hebben, geen dure merkkleding dragen, geen doctorstitel hebben, geen koophuis hebben of geen goedverdienende baan hebben. Altijd maar door, door, door en meer, meer, meer. Veel mensen vinden dat het leven zwaar is. Het plezier, de passie lijkt verdwenen. We moeten onszelf weer leren hoe te leven, door de essentie te achterhalen en voorop te stellen!  Het leven is immers niet bedoeld om constant moe en gestrest te zijn.


Al was dat wel hoe ik het leven op een begeven moment met vlagen ervaarde. Maar opeens was daar dat besef van dit moet anders. Ik ging op reis naar mezelf, kreeg allerlei nieuwe inzichten die ervoor gezorgd hebben dat ik veerkrachtiger ben, ik meer levensgeluk ervaar, ik meer in verbinding sta met mezelf en mijn naasten, dat ik meer in het nu leef en dat ik met hart en ziel de dingen kan doen die mij blij maken. 

Oftewel: ik kan nu leven met een glimlach!

Ik kwam erachter dat doordat ik anders ging denken en doen er ook dingen veranderde voor mijn naasten. Onze band is hechter en ik ging bijvoorbeeld anders kijken naar mijn opa met dementie. Niet alleen voor mijn naaste kon ik een verschil maken, ook bij de oudere waarmee ik eerder werkte merkte ik dat ik het verschil kon maken.


‘Ik zie waar het anders kan en hoe mooi zou het zijn als ik door het delen van mijn inzichten en kijk op het leven anderen zou kunnen inspireren, motiveren en helpen om die verandering op gang te brengen?’, dacht ik steeds vaker.


Ik droomde er al van jongs af aan van om ondernemer te worden. Dat ik op die manier een bijdrage kon leveren aan een betere wereld. Later bleek, een betere wereld waarin iedereen zijn mooiste leven leidt. Hoe? Door jou te laten zien en ervaren wat leven met een glimlach is.


En die droom heeft er uiteindelijk in 2021 toe geleidt dat het bedrijf ‘Leven met een glimlach’ is ontstaan.

Waarin ik geloof

Ik geloof dat iedereen de keuze heeft om te gaan voor een leven met een glimlach. Een leven dat vorm gegeven wordt op een manier bij hem of haar past. En dat als jij en ik veranderen onze omgeving met ons mee veranderd. Waardoor niet alleen wij zelf kunnen gaan leven met een glimlach, maar ook de mensen in onze omgeving. Ik geloof hier in, omdat ik zelf heb gezien dat het zo werkt.


Een leven met een glimlach staat voor mij voor:

  • Vrijheid
  • Plezier en levensgeluk ervaren
  • Verbinding met je zelf en de mensen om je heen
  • Bezieling en passie
  • Veerkracht


Leven met een glimlach, een manier van leven die bijdraagt aan een beter kwaliteit van leven. Leven met een glimlach is geen blauwdruk of methode, maar een aansprekend / inspirerend beeld. Hoe dat ‘Leven met een glimlach’ eruit ziet is voor iedereen anders.


Als bedrijf wil ik met eigen projecten een voorbeeld zijn voor anderen. Daarnaast wil ik mensen die er voor kiezen om te gaan leven met een glimlach d.m.v. coaching stimuleren, motiveren, steunen en inspireren, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat we allemaal ouder kunnen worden met een lach.

Voel je welkom bij 'Leven met een glimlach'!

                   

Manifest

1. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Alles wat ik doe, doe ik om anderen en mezelf een glimlach te bezorgen.

2. De kracht van verbinding

Echte verbinding is vaak niet tastbaar. Het is een gevoel. Een gevoel van ertoe doen, blijdschap, waardering, motivatie, onvoorwaardelijke liefde en energie.

3. Met hart en ziel doen wat je blij maakt

Weten wie je bent met al je talenten. Trouw zijn aan jezelf en los van (vermeende) verwachtingen van anderen je eigen pad durven bewandelen. Waarbij passie de motor is en je de tijd soms vergeet.

4. Geluk zit in kleine dingen

Stop met denken en start met ervaren.

5. Buig, maar breek niet

Het leven bestaat uit allemaal verschillende ervaringen. Sommige zijn leuk, andere niet. Tegenslagen, keuzes die anders blijken uit te pakken dan je verwacht had, moeilijke- en of verdrietige momenten. Het hoort bij het leven. Het is de kunst om mee te bewegen; je aan te passen aan de veranderende situatie en er sterker uit te komen.

                 

Dan nog even een lesje geschiedenis: Hoe het zakelijk allemaal begon tot nu

Ouku

2016: Ouku Consultancy

Al tijdens mijn afstuderen schreef ik me in bij de Kvk. Eigenlijk vooral uit praktische overwegingen. Ik had namelijk tijdens mijn laatste 2 stages gewerkt aan een woon- en leefconcept voor 50-plussers, Genietsaam. Een concept waar het draait om meedoen, omkijken naar elkaar, ontmoeten: Genieten! Het bijzondere zou moeten zijn dat als er een woonvorm gerealiseerd zou gaan worden ik graag wilde dat de eindgebruiker, de 50-plusser mee zou kunnen denken en beslissen. Dit zou zorgen voor draagvlak, maar nog belangrijker de 50-plusser zou zich gezien en gehoord voelen. Hij/ zij zou het gevoel hebben er bij te horen en het gevoel hebben van betekenis te kunnen zijn. Daarnaast wilde ik graag een woonvorm realiseren in de sociale huursector, omdat ik wilde dat ook deze mensen een kans zouden krijgen om een woonvorm te hebben die aansloot bij hun wensen en behoeften i.p.v. pakken wat er is.


Mijn stagebegeleider + de maatschappelijke organisatie waar ik stage liep zagen potentie in het idee en wilde gaan kijken of we een woonvorm konden gaan realiseren vanuit dit concept. En doordat ik me als zelfstandige inschreef kon ik makkelijker ingehuurd worden. Ouku stond voor Ouderen kunde en consultancy had ik gekozen omdat ik als adviseur zou gaan werken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ouku Consultancy was een feit.


Na mijn afstuderen ging ik inderdaad aan de slag als adviseur en kartrekker. Ik bracht partijen bij elkaar, zoals de woningbouwcorporatie, gemeente en niet te vergeten de uiteindelijk eindgebruiker, de 50-plusser. Dit heeft uiteindelijk, na 6 jaar, geleidt tot de realisatie van een Hofje in de gemeente Weert. Hofje het Genietschap. Voor meer informatie klik hier

Levenmeteenglimlach

2021: Leven met een glimlach

Begin 2021 was daar iemand die me vroeg is ‘Leven met een glimlach’ niet de naam van jouw bedrijf? Het zette me aan het denken, maar eigenlijk wist ik al meteen: JA, ze heeft gelijk!


Leven met een glimlach is niet alleen mijn bedrijfsnaam het is eigenlijk een manier van leven geworden. Het bedrijf is daar een verlengstuk van. Het is een manier van denken en van doen.