Gemeenschappelijk wonen ouderen hofje

Gemeenschappelijk wonen voor ouderen

Praktisch
Verdiepend
Actiegericht

Steeds meer ouderen willen graag gemeenschappelijk gaan wonen. Ze dromen over een mooie woning in bijvoorbeeld een hofje samen met anderen. Maar hoe maak je de stap van woondromen naar actie?

De afgelopen 7 jaar heb ik groepen 50-plussers mogen begeleiden bij de realisatie van hun woondromen. 

Ik gun iedereen een plek waar men op een prettige manier oud kan worden.


Woondromen

Een uniek en exclusief op maat gemaakt begeleidingstraject voor mensen die rondlopen met mooie woondromen en onder begeleiding de stap willen zetten richting actie. En een gemeenschappelijke woonvorm willen realiseren.


 • Diverse workshops
 • Extra aandacht voor het sociale proces
 • Begeleiding en ondersteuning
 • Opdrachten en invuldocumenten
 • Een format visiedocument, de basis van je woondroom
 • Vooral veel praktijkervaringen
 • Theorie, tips en adviezen
 • Nieuwe inzichten


Extra's:

 • Via de mail ondersteuning 
 • 2 adviesgesprekken 


Levenmeteenglimlach

Je zou zelf graag in een gemeenschappelijk woonvorm willen wonen. Of misschien wil je juist wel een verandering te weeg brengen op de plek waar je nu woont. Of je hebt ideeën voor een gemeenschappelijke woonvorm voor anderen. Stuk voor stuk mooie woondromen, maar dan slaat de angst toe of voel je je wat onrustig. Want waar begin je in vredesnaam? Welke stappen moet je doorlopen en waar moet je allemaal op letten?

 

Logische dat je met deze vragen zit, want meestal is het de eerste keer dat je je op dit terrein bevindt. Net als ik, toen ik startte. Ik kan ook jouw helpen om helder te krijgen wat jouw woondromen zijn en wat er voor nodig is om stappen te kunnen zetten. Je wordt geïnspireerd en krijgt handvatten + inzichten waar jij mee verder kunt.


Alle opgedane kennis en ervaringen heb ik voor jou samengevat in dit unieke en exclusieve VIP traject. Door mijn kennis en ervaringen te delen kan ik ook jouw helpen om stappen te zetten in de richting van jouw woondroom. Ik kan je inspireren en je handvatten, inzichten en houvast bieden.

 

Het VIP traject is praktisch, verdiepend en actiegericht.

Het doel is altijd om ervoor te zorgen dat je verder komt en kunt.


Levenmeteenglimlach

Wat is een visie? Wat moet er in een visie staan en hoe schrijf je nu een goede visie? Allemaal vragen waarop je antwoord krijgt tijdens deze workshop. Hier start het allemaal mee. Het is belangrijk om helder te hebben wat je wil, zodat je hier vol voor kunt gaan.

Levenmeteenglimlach

Een idee kan starten bij één persoon, maar je kunt het niet alleen. Je hebt anderen nodig bij het uitdenken en uitvoeren van je ideeën. Hoe zorg je er nu voor dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan? Hoe zorg je ervoor dat mensen betrokken en enthousiast zijn en blijven? Wat moet je zeker niet doen? In deze workshop staat samenwerking centraal.

Levenmeteenglimlach

Voordat er een nieuwe woonvorm staat moet er veel gebeuren. Het is belangrijk om van te voren te weten welke stappen er allemaal gezet moeten worden. Daarnaast zullen er afspraken gemaakt moeten worden over hoe je met elkaar communiceert, besluiten neemt en wie waarvoor verantwoordelijk is. Wie worden je samenwerkingspartners? En hoe ga je daar mee om? Het lijkt veel, maar met de juiste tips en adviezen uit deze workshop kun je ook hier snel een aantal stappen in zetten.

Levenmeteenglimlach

Je hebt een bepaalde woondroom. Grote kans dat je niet over voldoende middelen, kennis en expertise beschikt om zelf je dromen te realiseren. Je moet gaan samenwerken met derden, zoals een gemeente, een woningbouwcorporatie en/ of een aannemer. Iedereen heeft zijn eigen belangen. Maar hoe zorg je ervoor dat je zelf de regie houd? En je uiteindelijk iedereen mee krijgt? Ik ga je daar meer over vertellen tijdens deze workshop.

Levenmeteenglimlach

Hoe ziet nu die ideale bewoner eruit? Hoe en waar vind je deze ideale toekomstige bewoner? Wat verwacht je van de mensen die er komen wonen en hoe zit het met het omzien naar elkaar en het zorgen voor elkaar? Het is belangrijk dat er goed nagedacht wordt over wat voor bewoners je zoekt. In deze workshop leer je hier meer over.

Levenmeteenglimlach

Je hebt niet voor niets gekozen om een alternatieve woonvorm te realiseren. Je wil graag zelf anders wonen of je wil dat een groep mensen op een andere manier kan gaan wonen. Wat is het onderscheidend vermogen? Hoe komt dit tot uiting? Wat levert dat onderscheidend vermogen op? In deze workshop gaan we op zoek naar het onderscheidend vermogen en hoe hier het beste vorm aan gegeven kan worden.

Werkwijze


- Stuur een email

- Kennismakingsgesprek

- Plan op maat

- Aan de slag


Klaar om aan de slag te gaan?

Extra's:

 •  Extra aandacht voor het sociale proces
 •  Begeleiding en ondersteuning
 •  Opdrachten en invuldocumenten
 •  Een format visiedocument, de basis van je woondroom
 •  Via de mail ondersteuning 
 •  2 adviesgesprekken 
Laat je inspireren
Krijg handvatten, inzichten en houvast
Pak de regie
Ga aan de slag!