Mijn 1e coachingsreis

Ze moet het maar zien als een verrassingsreis. Een vakantie die in het teken staat van genieten, beleven en ontwikkelen. Dat was hoe ik mijn idee voor mijn eerste coachingsreis bracht. Al een tijdje spookt het door mijn hoofd, maar ik was toch werkzaam in de ouderenzorg?! Uiteindelijk heb ik de stap gezet en is mijn eerste coachingsreis een feit.

 

Hoe het allemaal begon

Het is april 2022. Ik ben op retreat in het noorden van Spanje. Daar is zij ook. Ik denk dat het ergens aan het eind van de reis is als we tegenover elkaar op de grond zitten en we de opdracht krijgen om elkaar diep in de ogen aan te kijken. Wat op dat moment gebeurd is prachtig.

 

Ik kijk haar aan en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Zij begint te huilen. Na een paar minuten mogen we afronden. We geven elkaar een knuffel en vanaf dat moment hebben we contact gehouden.

 

Terug in Nederland vertelt ze me dat ze zich écht gezien voelde op dat moment en dat vond ze zo fijn. Ik vond het ook mooi dat ik haar dat gevoel had gegeven, want ik voelde op dat moment haar pijn en met mijn ogen en glimlach wilde ik haar vertellen dat het oké was.

 

Human Design

In de maanden die volgen spreek ik haar regelmatig en vaak komt Human Design ter sprake. Ik vertel haar meer over dit systeem en wat het mij gebracht heeft. Ze is nieuwsgierig en wil al snel meer weten. Ik merk aan mezelf dat ik het vooral heel erg leuk vind om mijn kennis en ervaringen te delen.

 

Ik weet niet meer hoe het precies zo kwam, maar begin dit jaar heb ik voor haar een persoonlijke Human Design blauwdruk gemaakt. Ze was helemaal blij, maar het zorgde ook meteen voor heel veel vragen. Weer ging ik mijn kennis en ervaringen te delen en vanaf dat moment begon ik haar ook een stukje te coachen. Ik deel graag mijn ervaringen als ik daarmee ook anderen kan helpen.

 

Op reis

Het is ergens eind 2023 als ik haar vertel dat ik een maand naar Spanje ga begin 2024. Ik wil gaan rondreizen en niet zomaar rondreizen. Ik wil gaan onderzoeken of en waar ik zou kunnen wonen en wat ik wil gaan doen qua werk.

 

Ze is enthousiast en als pratende bedenk ik me dat ik een stukje van mijn droom is om mensen vanuit Nederland in Spanje te gaan coachen. Is dit dan het moment? Het is nu of nooit, dus met een iets wat twijfelende stem vraag ik of ze zin heeft om mee te gaan. Ze zegt meteen JA.

 

Eenmaal thuis slaan de twijfels toe, wat heb ik nu toch gezegd?! Kan ik dat wel? Hoe moet dat dan? Als zij er ook niet meer over praat dan laat ik het maar zo. Maar het idee blijft terug komen. Mijn hele Spaanse droom blijft terugkomen. Op het werk dien ik mijn ontslag in en ergens eind maart 2024 vraag ik of ze nog zin heeft om mee te gaan op reis.

 

Ze moet het maar zien als een verrassingsreis. Een vakantie voor haar waar ruimte is om te genieten, om leuke dingen te doen en om aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling. Nou dat ziet ze wel zitten. Dus zo gezegd, zo gedaan. Twee en een halve week later zitten we samen in Zuid-Spanje. En is mijn éérste coachingsreis een feit!

 

Reactie plaatsen