Het leven is mooi als je lacht, als je danst en geniet van elk moment. 

Het leven is mooi als je kunt doen waar je blij van wordt. Wanneer je het gevoel hebt dat je erbij hoort en je van betekenis kunt zijn.


Het leven is mooi als je kunt leven met een glimlach!


Welkom bij Leven met een glimlach! 


In het begin alleen een persoonlijk streven, maar inmiddels is leven met een glimlach uitgegroeid tot een leefstijlconcept en de naam van mijn bedrijf. Leven met een glimlach is namelijk iets wat ik iedereen gun en specifiek onze ouderen!


Maar wat betekent dat nu, leven met een glimlach?

Het klinkt heel simpel. Uitleggen wat het precies is daarentegen, is ingewikkelder. Maar ik ga toch een poging wagen. Het is een manier van leven. Een manier van denken en van doen. Je kunt het proeven, horen, ruiken, voelen en zien. Maar het allerbelangrijkste is dat je het kunt voelen. Het gelukkige gevoel dat je bijvoorbeeld ervaart bij de geur van vers gemaaid gras, de zon op je gezicht of de glimlach op het gezicht van een van je dierbare.

LMEG

Iedereen wil graag oud worden, maar niemand wil oud zijn

Niemand die graag zegt dat hij of zij oud is. Het is duidelijk: oud is geen aanbeveling. Maar waarom toch? Want ouder worden hoort gewoon bij het leven. Sterker nog, het is een onlosmakelijk onderdeel ervan.


Het is tijd dat we anders gaan kijken naar ouderen en ouder worden, zodat de kloof tussen ouderen en onze maatschappij wordt verkleint en mensen gelukkig oud kunnen worden.


Anders denken = anders doen


Iets wat nodig is. Het zorginfarct is een feit. We zullen zaken anders moeten gaan regelen met elkaar. In mijn ideale wereld zijn en blijven ouderen onderdeel van onze maatschappij. Een SAMENleving waarin je als oudere erbij hoort, mee kunt blijven doen en van betekenis kan zijn. Een SAMENleving waarin mensen naar elkaar omkijken en ondersteunen waar nodig. Een SAMENleving waarin mensen gezond, maar vooral gelukkig oud kunnen worden.

Er zit zoveel wijsheid, kennis, ervaring en kracht in onze ouderen...ze verdienen het om gezien en gehoord te worden!

Om dit voor elkaar te krijgen is het nodig dat we de kracht gaan zien van ouderen en hun potentieel niet onbenut laten. We structureel met elkaar in gesprek blijven op basis van gelijkwaardigheid. Elkaar begrijpen, luisteren naar elkaar en ervoor zorgen dat mensen niet het contact met de samenleving verliezen naar mate ze ouder worden. We moeten elkaar hierin ondersteunen om er samen een succes van te kunnen maken.


Ik wil graag met anderen, gelijkgestemden samenwerken zodat we nog meer mensen kunnen helpen en dat we fundamentele veranderingen te weeg kunnen brengen. Als reisgenoten die elkaar helpen, allemaal onderweg naar hetzelfde punt op de horizon, ieder vanuit zijn eigen specialiteit. 

Wie is Chantal

Ambitieus - Doorzetter - Behulpzaam - Rustig - Luisterend oor - Verbinder 


En wist je verder dat ik...

  • Jarenlang heb gezorgd voor mijn opa met dementie?
  • Afgestudeerd gerontoloog ben?
  • Hofje het Genietschap, een woongemeenschap voor 50-plussers, in de gemeente Weert heb opgezet?
  • Het liefst mijn eigen weg bewandel en dus koppig en eigenwijs kan zijn?