LMEG

Ouderen en ouder worden

Leven met een glimlach is ook expert in de ouderenzorg

Iedereen wil graag oud worden, maar niemand wil oud zijn!


De ouderenzorg. Jarenlang ben ik in dit systeem gedoken. Als student. Als professional in de thuiszorg, diverse verpleeghuizen en KBO Limburg (ouderenbond). Als mantelzorger van mijn opa met dementie en als ondernemer tijdens de realisatie van Hofje het Genietschap. Ik heb veel gezien, mooie dingen maar ook minder mooie dingen. De rode draad in mijn werk met ouderen: de mens zien, ze laten floreren en ervoor zorgen dat ze met plezier oud kunnen worden.

Woonconceptontwikkeling

Hofje het Genietschap: betrokken vanaf idee tot realisatie

Spreker

Ik spreek over ageism, leefplezier en (persoonlijk) leiderschap

Geef advies

Op het gebied van ouder worden d.m.v. de EHBO-koffer + adviesgesprekken

hofjehetgenietschap

Hofje het genietschap

"Een genootschap dat niet terugkijkt, naar vandaag geniet", zoals ze het zelf zo mooi zeggen.


Wist jij dat ik in 2014 tijdens mijn stage onderzoek heb gedaan naar wat de levensbehoeften van 45+ers met een migratieachtergrond?

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat mensen wat voor elkaar willen betekenen, dat ze samen willen genieten en samen dingen willen doen. Het idee voor multicultureel seniorenhofje het Genietschap was geboren.


Aan de Waagmeesterhof in Weert staan sinds 2022 11 duurzame woningen met een gemeenschappelijke ruimte en tuin. Wees welkom!

Keynote spreker

Keynote spreker

Ja, zo wil ik ook wel oud worden!


De titel van mijn keynote maar ook datgene wat ik hoop dat mensen zeggen na afloop van mijn keynote. Ik wil mijn publiek raken, inspireren en aanzetten tot actie.


Onderwerp van mijn keynote: ouderen(zorg) - leefplezier - (persoonlijk) leiderschap


Voor iedereen die te maken krijgt met ouderen en ouder worden.

Het is ergens in 2011 als ik voor de eerste keer écht in aanraking kom met de doelgroep ouderen. Ik mag stage gaan lopen in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie en ik vind het GEWELDIG! Vervolgens ben ik een studie in de ouderenzorg (toegepaste gerontologie) gaan doen en ben ik op zoek gegaan naar een bijbaantje in diezelfde richting. Ik kwam uit bij de thuiszorg waar ik mocht gaan poetsen bij de oudere mensen thuis. Ik zat er helemaal op mijn plek. Niet omdat ik zo nodig wilde poetsen, maar omdat ik het heerlijk vond om met de mensen te kletsen. Van poetsen kwam dus ook vaak niet zo veel, maar dat vonden de mensen helemaal niet erg. Ze vonden het juist leuk om hun verhalen met me te delen. En ik deed ervaring op die ik vervolgens weer kon gebruiken in mijn studie.


In 2018 merk ik voor het eerst dat mijn eigen opa echt achteruit gaat. Hij krijgt te maken met fysieke beperkingen en later ook cognitieve achteruitgang. Opeens sta ik aan de andere kant van de lijn. Als kleindochter en als mantelzorger. Ik leer de ouderenzorg van een hele andere kant kennen. Eén voordeel: ik neem mijn kennis en netwerk mee. Hierdoor is het voor opa mogelijk om zelfstandig thuis te blijven wonen. Ik regel de zorg en ondersteuning die nodig is en merk dat mijn achtergrond in de ouderenzorg in mijn voordeel werkt. Fijn, maar ook confronterend want al die mensen die dit niet hebben moeten het zelf maar zien te regelen en organiseren. En waar begin je dan? Laat mij, als expert ouderenzorg, je helpen!

Hulp nodig?

EHBO-koffer

Eerste hulp bij ouder worden

€ 22,-
Opeens is daar dat moment dat je denkt "Help mijn ouders worden oud!" of "help ik word oud!"

Met deze EHBO-koffer bied ik je de helpende hand en vind je basis informatie die je direct verder helpt.


  •  Je ontvangt een gids met gespreksonderwerpen die je helpen om je voor te bereiden op de toekomst
  •  Je ontvangt een overzicht met professionals die actief zijn in de ouderenzorg en waar je aan kunt kloppen voor verdere hulp en ondersteuning
  •  Je ontvangt het magazine "Ouderdom als fase in het leven" met daarin meer informatie over de ouderdom, dementie en allemaal tips die je verder helpen

1-op-1 adviesgesprek

Voor mensen in de regio Weert (NL)

€60,-
  • In  60 - 90 minuten wordt jij helemaal ondergedompeld in de wereld van de ouderenzorg
  • Je hebt de mogelijkheid om je vragen te stellen en krijgt advies op maat
  • Maak gebruik van mijn netwerk, waar mogelijk verwijs ik je door naar mensen/ organisaties die je verder kunnen helpen
  • Bonus: alle informatie uit de EHBO-koffer: o.a. de gids met gespreksonderwerpen + overzicht professionals die actief zijn in de ouderenzorg