Goed voor jezelf zorgen

We weten dat we goed voor onszelf moeten zorgen, maar waarom vergeten we het dan continue? Ja die vraag stel ik me op dit moment ook. Goed voor jezelf zorgen is meer dan alleen gezond eten en voldoende bewegen. Daar word ik me nu ook weer bewust van.

 

De massage

Ik kom net terug van een massage. Op het moment dat ik de salon binnenstap mag ik meteen doorlopen naar de massage kamer. Het is er donker, er branden kaarsjes en er klinkt een rustgevend muziekje door de speakers. Het ruikt er heerlijk naar kruiden.

De masseuse vraagt of ik ergens last van heb. Nee hoor, al lachend zeg ik hooguit mijn kuiten. Ik heb gister namelijk een berg beklommen. Maar nog geen half uur verder merk ik dat ik toch ergens last van heb. Terwijl ze mijn schouders masseert voel ik de knopen. Volgens mij heb ik toch ergens last van?!

Dat was wat ze mij dus ook na afloop teruggaf. Je moet op zoek naar een andere omgeving, zei ze letterlijk. Op zoek naar meer rust. In jouw schouders zitten knopen. Nu voel je het misschien niet, omdat je er gewend aan geraakt bent. Op het moment dat je beter voor je lichaam en geest gaat zorgen ga je het verschil merken.

 

Goed voor jezelf zorgen

Goed voor jezelf zorgen is meer dan alleen gezond eten en voldoende bewegen. Ja dat weet ik wel, maar vergeten doe ik het soms net zo snel. Op het moment dat het werk mijn aandacht vraagt, mijn to-do lijst alleen maar langer lijkt te worden en mijn agenda volloopt met allerlei afspraken.

Goed voor jezelf zorgen gaat voor mij over:

  • Gezond eten
  • Regelmatig naar buiten om te wandelen of te fietsen en tussendoor foto’s maken van al het moois wat ik tegenkom
  • Zeker 7,5u slapen, maar soms ook net iets langer 😉
  • Leuke dingen plannen
  • Tussendoor even helemaal niets doen of ja soms een meditatie
  • Een positieve mindset
  • Reflecteren; waar sta ik, hoe gaat het en hoe voel ik me? Het maakt me bewust

Maar zoals ik al schreef goed voor mezelf zorgen blijft ook voor mij een uitdaging. Maar wat helpt is mijn positieve ervaringen als ik wel goed voor mezelf zorg. Het geeft me namelijk energie, rust en focus. En als ik goed voor mezelf zorg ben ik ook in staat om beter voor anderen te zorgen.

Door aan deze momenten terug te denken ben ik ook eerder geneigd om weer beter voor mezelf te gaan zorgen. En dan zijn er zo af en toe mensen, zoals de masseuse vanochtend, die me ook weer even laten herinneren dat ook ik goed voor mezelf mag blijven zorgen.

Wist je dat je uit jouw persoonlijke Human Design blauwdruk ook een hele hoop informatie kunt halen m.b.t. goed voor jezelf zorgen? Denk aan dingen als slaap, voeding, beweging. Interesse in een leefstijlrapport op basis van jouw persoonlijke Human Design? Stuur me een mailtje en ik help je graag verder!

Reactie plaatsen