Op ontdekkingsreis - Wie ben ik?

Een hele goede vraag. Een vraag die me sinds mijn rondreis door Marokko in 2018 door mijn hoofd spookt. Wie ben ik?Lange tijd had ik er geen echt antwoord op, maar sinds ik Human Design heb ontdekt weet ik steeds beter wie ik ben.

Het leven is net een ontdekkingsreis

Na mijn rondreis door Marokko eind 2018 verslind ik tientallen boeken die gaan over zingeving en persoonlijke ontwikkeling. De boeken van de Big 5 for life trekken vooral mijn aandacht. Er worden vragen gesteld als 'wie ben jij' en 'waarom ben jij hier op aarde?'. Tja hele goede vragen, maar ik heb werkelijk geen idee.

Het is begin 2019. Ik werk meer dan 40 uur, ben mantelzorger van mijn opa met dementie en af en toe lijk ik net een bus buskruit...ligt ontvlambaar. Ik kan niet écht zeggen dat ik 'leef met een glimlach'. Ik ben prikkelbaar en vaak moe. Ik verlang naar verandering. Ik weet dat verandering mogelijk is, maar de grootste vraag hoe kom ik daar?!

Maar het leven is net een ontdekkingsreis. Je gaat niet zo van A naar B. Er bestaat ook geen quick-fix. Iets waar we in deze tijd wel vaak naar verlangen. Vertel ons wat we moeten doen, dan doen we het en dan is morgen alles weer goed. Helaas zo werkt het niet.

Uren geïnvesteerd in mezelf

Uiteindelijk ben ik begin 2020, vlak voordat Corona uitbrak, een cursus gaan doen. En deze cursus was echt goud waard. In 3 maanden tijd leerde ik zoveel over mezelf, maar nog belangrijker ik wist een ijzersterke basis in mezelf te creëeren waar ik altijd op terug kon vallen. De belangrijkste les was dat ik leerde om rust te creëeren en om mijn patronen te ontrafelen. Ik leerde me een andere mindset aan en dat zorgde al voor een wereld van verschil.

Ik kon ook meteen alles in de praktijk testen, want de lockdown, een opa die te maken kreeg met achteruitgang en een vader die opeens een zeer zeldzame auto-immuumziekte bleek te hebben stelde me toch op de proef. Maar ik ontdekte meteen verschil. Ik voelde me krachtiger, rustiger en was vooral veel positiever. Het licht ontvlambare verdween en de zon ging letterlijk en figuurlijk meer schijnen in mijn leven.


Human Design: de tool die me nog dichterbij mezelf bracht

Na de cursus komt voor de 2e keer Human Design op mijn pad. De 1e keer legde ik het gauw aan de kant, te moeilijk. Maar nu werd ik er door gegrepen. Ik dook er meteen helemaal in. Maar net zoals de 1e keer: te moeilijk. Ik besloot om een cursus te volgen en beetje bij beetje werd het me allemaal wat duidelijker.

Ik ontdekte dat ik bijvoorbeeld een projector ben. En projectors werken toch net even iets anders dan de meeste mensen die op deze aardbol rondlopen. Ze hebben minder energie en het zijn niet de doeners. En ik maar denken waarom ik zo uitgeput was. Dit dus. Naast mijn energietype kreeg ik ook inzicht in mijn profiel , mijn centra, hoe ik mijn rol in dit leven kon vervullen en mijn uitdaging. Toen begreep ik het allemaal nog niet zo goed.

Maar in de 2 jaar die volgde liet Human Design me niet meer los. Ik ontrafelde ieder onderdeel. Ik ging ermee naar bed en stond ermee op. Uiteindelijk heeft het me zoveel informatie gegeven en daarmee ook houvast. Human Design geeft informatie, maar vervolgens is het zaak om te gaan experimenteren en zelf te ervaren hoe het voor jou werkt. Dat heb ik dus ook gedaan.

Ik ontdekte mijn voorkeur m.b.t. voeding, beweging, slaap en ontspanning, mijn ideale omgeving, en nog zoveel meer. Ik ontrafelde patronen waardoor ik kon helen en los kon laten. Oude dromen en verlangens kwamen weer naar boven. Andere dingen moest ik juist gaan loslaten. Stap voor stap leef ik steeds meer mijn droomleven, een leven dat past bij wie ik van nature ben. En dat voelt zo fantastisch! Human Design in combinatie met de lessen uit de cursus geven mij zoveel kracht, vertrouwen en hoop. Ik kan zeggen dat ik weer kan 'leven met een glimlach'. Ik weet inmiddels dat ik mezelf op nummero 1 mag zetten. En dat als ik goed in mijn vel zit en goed voor mezelf zorg ik ook goed voor anderen kan zorgen.


Wie ben ik nog meer?

Ik ben een beetje een gezondheidsfreak. Ik sta graag in de keuken en probeer met enige regelmaat nieuwe gerechten uit. Groenten voeren de boventoon en ik ben al vaker uitdagingen met mezelf aan gegaan. Zoutloos eten, eten zonder suiker en voeding tot me nemen zonder UPF. Uiteindelijk lukt het nooit om 100% 'gezond' te eten, maar ik vind gezondheid wel belangrijk dus probeer toch wel 80% van de tijd gezonde keuzes te maken die ook passen bij mijn Human Design.

Verder ben ik graag creatief bezig. Een bloemstukje maken, ik draai er mijn hand niet voor om. Ik ben graag buiten en trek er regelmatig op uit om te gaan wandelen en tegelijkertijd mooie foto's te maken van al het natuurschoon om me heen. Ben ik niet aan het wandelen, dan spring ik wel op de fiets. Het land waar ik me helemaal thuis voel: Spanje. Mijn grootste droom is dan ook om op enige moment te kunnen zetten dat ik ga wonen en werken vanuit daar.

Momenteel heb ik de 1e stap gezet. Ik ben namelijk in Spanje om op ontdekkingsreis te gaan. Te ontdekken wat de mogelijkheden zijn en meer te zien van het land en mogelijke plekjes waar ik me thuis zou kunnen gaan voelen. Hierbij vertrouw ik op mijn innerlijke autoriteit en omgeving vanuit Human Design. Dus laten we zien wat de toekomst gaan brengen! Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in :)


Ben jij na het lezen van mijn verhaal benieuwd naar jouw Human Design of wil je ook graag net als mij een ijzersterke basis creëeren in jezelf waar je altijd op terug kunt vallen? Check mijn aanbod en wellicht ben ik de persoon die jou verder kan helpen! Je mag me ook altijd een berichtje sturen via de socials of via de contactpagina op mijn website.

Kies ook voor een 'leven met een glimlach!'


Liefs,

Chantal

Reactie plaatsen