Human Design: de basis

Human Design wattuhh? Misschien is dit wel de eerste keer dat je leest over Human Design. Maar misschien heb je het wel al vaker voorbij zien komen, maar heb je eigenlijk nog niet echt een idee wat het is en wat je ermee kan. Laat mij het je uitleggen. Daarom hier Human Design: de basis.Hoe is het ontstaan? 

Human Design is een systeem dat in 1987 is ontstaan vanuit een visie van de grondlegger, Ra Uru Hu. Het combineert de wijsheid van astrologie, de I Tjing, Kabbalah en chakraleer. Oftewel spiritualiteit en wetenschap. Zweverig? Nee, dat valt eigenlijk best mee. Maar ik zou ook willen zeggen vind het vooral zweverig, maar ga tegelijkertijd ook het experiment aan. Je hoeft het niet te geloven, ervaar het maar. Kleine waarschuwing: grote kans dat alles wat je leest in gaat tegen alles wat je hebt geleerd. En daar ligt ook meteen de grootste winst: loskomen van alle conditioneringen van de maatschappij.


Wie ben ik?

Daar geeft Human Design jou antwoord op. Het geeft inzicht in wie jij van nature bent, hoe je  energie werkt en nog zoveel meer! Eigenlijk is dit de handleiding die je al jaren zoekt. Op diverse websites kun je jouw ‘chart’/ ‘blauwdruk’, hoe je het ook wil noemen, opvragen. 

Het enige wat je hoeft te doen is je geboortetijd, geboortedatum en geboorteplaats in te vullen. Vervolgens krijg je een afbeelding te zien met allerlei figuren, kleuren en cijfers. Jouw unieke handleiding. 


Uitgebreider kan bijna niet

Wanneer je voor de eerste keer je unieke blauwdruk ziet kun je schrikken. Er is zo veel te zien en wat betekent het allemaal? Het lijkt super ingewikkeld en als je begint te zoeken op internet beland je al snel in een overload aan informatie.

Maar als je dieper gaat kijken, dan zul je merken dat het echt een handleiding is voor jouw leven. Het gaat over je talenten, interesses, hoe je de wereld ervaart, hoe jij omgaat met andere mensen, hoe je energie werkt, wat jouw ideale woonomgeving is, welke voeding bij je past, hoe je werkt en zo kan ik nog wel even door gaan.


Human Design: de basis

In eerste instantie kun je kijken naar je energietype. Vervolgens kun je lezen over jouw strategie en autoriteit. Deze drie punten vormen de basis. Human Design kent vijf energietypes: projector, reflector, manifestor, generator en manifesting generator. Je energietype laat je eigenlijk zien hoe jouw energie werkt en wat jouw rol is in de maatschappij.

Projector

Jij bepaalt waar anderen hun energie op mogen richten. Je geeft graag advies over hoe zij hun leven kunnen verbeteren. Je brengt iets nieuws vanuit je eigen visie. Je bent een observator die zijn bevindingen deelt. Je bent niet gemaakt om hard te werken, maar om slim te werken.

Kernbegrippen: rust, coach en wijs

Strategie: wachten op een uitnodiging. Het gaat erom dat je erkent wordt voordat je jou mening of advies deelt. Een uitnodiging kan zijn een letterlijke vraag, maar ook een intuïtieve uitnodiging of dat je energetisch voelt dat je (h)erkent wordt en dus kunt reageren. De uitnodigingen hebben betrekking op het inzetten van je kwaliteiten vaak i.r.t. een ander. 

Reflector

De spiegel voor een ander. Je observeert en bent onbevooroordeeld. Maar 1% van de wereldbevolking is een reflector. Je bent dus een zeldzaam type zonder ingekleurde centra of kanalen. Hierdoor voel je wat de ander nodig heeft, maar ben je ook extra gevoelig voor conditionering.

Kernbegrippen: open, reflecterend en wijs

Strategie: wacht één maancyclus. Wacht, observeer en bekijk de situatie vanuit verschillende perspectieven. 

Manifestor

Je bent iemand die dingen in beweging zet. Je loopt voorop en laat andere zien waar we heen gaan. Je plant de zaadjes. Je bent onafhankelijk wat er voor zorgt dat je niet iemand bent die er snel voor zou kiezen om samen te werken. Je straalt vastberadenheid uit waardoor mensen je graag volgen.

Kernbegrippen: leider, inspirator en daadkrachtig

Strategie: informeren en initiëren. Breng je omgeving op de hoogte van je plannen, je emotionele en fysieke behoeften en gesteldheid. Hierdoor zal je minder weerstand ondervinden. Al betekent dat niet dat andere het met alles eens zullen zijn of je helpen. Maar er ontstaat wel sneller begrip.

Generator

Je bent een echte werker. De meeste mensen zijn een generator. Je bent een doener met onuitputtelijke energie. Je enthousiasme werkt aanstekelijk, waardoor je andere mensen mee krijgt.

Kernbegrippen: doener, krachtig en vitaal

Strategie: respons. Je kunt op alles buiten jezelf reageren. Een mooi interieur, een vraag, lekker eten of een vacature waarvan je denkt YES! 

Manifesting generator

In jou komen de krachten van de manifestor en de generator samen. Je bedenkt en maakt graag plannen en wil ze ook altijd graag tot uitvoering brengen. Jij kunt meerdere dingen tegelijk doen. 

Kernbegrippen: nieuwsgierig, veelzijdig en boordevol energie

Strategie: respons + informeren en initiëren. Jij mag ook op alles buiten jezelf reageren. Dit kan zijn door te reageren op wat je voelt, ruikt, proeft, hoort of ziet. Daarnaast is het slim om je omgeving te informeren of wat je denkt, voelt of wil doen. Hierdoor zal de kans op weerstand ook minder worden.


Wat is jouw autoriteit? 

Naast een energietype heeft iedereen ook een eigen autoriteit. De autoriteit geeft inzicht in hoe jij beslissingen het beste kan maken. In totaal zijn er zeven. Deze autoriteit is gekoppeld aan een specifiek centrum (de figuren met daarin de cijfers). Dit is jouw unieke manier waarop je kunt voelen of iets oke is voor jou of niet. Het is je innerlijk weten. Het is eigenlijk jouw kompas in dit leven. Het wijst je de wijs. Leer je innerlijk weten herkennen en vertrouw hierop.

Emotionele autoriteit

Op basis van jouw emotie/gevoel kun jij beslissen of iets wel of niet goed voelt voor jou. Let op, soms is het goed om je keuze niet te maken als je in een emotionele golf zit. Slaap er een nachtje over en maak dan pas een beslissing.

Sacrale autoriteit

Jij mag luisteren naar je onderbuikgevoel. Je herkent dit onderbuik gevoel aan een gevoel alsof je ‘aan’ gaat. Dit is altijd als respons op iets in de buitenwereld. Ga je aan als iemand je iets vraagt of als je iets voorbij ziet komen op de tv, dan kun je er voor gaan.

Milt autoriteit

Jij hebt een sterke intuïtie. Je voelt direct in het moment of iets juist of niet. Het gaat over voelen i.p.v. iets wat je hebt bedacht vanuit je hoofd.

Ego/hart autoriteit

Luister naar je hart, want dat wijst je de weg. Vraag je zelf af of je iets écht wil. Is het antwoord ‘ja’, dan kun je er voor gaan.

Self-projected autoriteit

Bij deze autoriteit gaat het er om dat je je uitspreekt. Terwijl je het zegt merk je zelf al aan de manier waarop je het zegt om je écht enthousiast ben of toch niet. 

Mentale autoriteit

Dit zijn eigenlijk de enige mensen die over iets mogen nadenken. Verzamel informatie, maak een lijstje van voor- en nadelen en maak vervolgens een beslissing.

Lunar autoriteit

Je weet welke keuze je wil maken, maar het is zaak dat je vervolgens één maancyclus wacht. Denk je na een maand nog precies hetzelfde, dan kun je de keuze maken.

 

En hoe voelt het lezen van al deze informatie? Wat ik vooral merkte toen ik ontdekte dat ik een projector ben, is begrip en herkenning. En weet je, dit is nog maar het begin van jou ontdekkingsreis naar jezelf. Je energietype omvat nog meer. En dan nog maar te zwijgen over al die andere dingen die helder worden als je jouw design beter leert begrijpen. Door te gaan experimenteren met jouw design ga je jezelf beter leren kennen. Waardoor je uiteindelijk in staat bent om het leven te leiden zoals het voor jou bedoeld is. Als ik je kan helpen bij het maken of vertalen van je Human Design chart, dan hoor ik het graag! 

Ik zorg voor een op maat gemaakte blauwdruk waarin ik je jouw handleiding in dit leven geef.


Liefs, ChantalReactie plaatsen