Leef je mooiste leven

Een quote die ik regelmatig voorbij zag komen en hoorde op het moment dat ik me moe en minder gelukkig voelde. Maar ja makkelijk gezegd ‘leef je mooiste leven’, want hoe doe je dat? Ik had geen idee maar wat ik wel wist was dat het leven anders moest kunnen zijn.

 

Back to basic

Het is ergens halverwege 2018. Ik ben moe. Niet gewoon moe zoals na een nachtje slecht slapen of een na een drukke dag. Nee écht moe. Ik ben continue druk, fysiek en in mijn hoofd. Werk, hobby’s, vrienden, familie, zorgen voor mijn opa en voorheen ook nog school. Maar ik ervaar geen of weinig plezier meer. Alles voelt zwaar. Het leven voelt zwaar.

 

Oke, nu overdrijf ik een beetje maar ik had in die tijd wel het idee dat ik op de automatische piloot leefde. Dat ik maar gewoon deed wat iedereen deed. Dat ik voor iedereen klaarstond, behalve voor mezelf. Dat ik niet meer aan het genieten was. Ik miste letterlijk en figuurlijk kleur in mijn leven.

 

Als ik weer eens doelloos zit te scrollen op mijn telefoon zie ik en berichtje over een groepsrondreis door Marokko. De titel luidt: Back to basic. Ik weet meteen…daar moet ik bij zijn. Maar het stemmetje in mijn hoofd neemt de regie over. Want back to basic daar ben je toch helemaal niet van?! Als er iemand is die niet van kamperen, basic leven en van primitief gedoe is dan ben jij het wel!

 

Ik trek de stoute schoenen aan en neem contact op met de organisator van de reis. Ik wil weten wat back to basic betekent. Nou na dat ene telefoontje stond mijn hoofd weer aan. Jij bent toch niet zo’n zweverig typ wat gaat mediteren?! Wat heb jij nou met astrologie en energieën?! Niks…maar ik ga het toch doen. Een paar dagen later is mijn aanmelding een feit.

 

Wat ben ik blij dat ik op dat moment mijn gevoel gevolgd heb en mee op reis ben gegaan. Want deze reis was het kantelpunt in mijn leven. Het moment dat ik er voor koos om mijn mooiste leven te gaan leven.

 

Benieuwd naar hoe de reis verder verliep? Lees dan snel verder in de blog ‘Op reis naar mezelf’.

Reactie plaatsen